Fiskekort, Fiskeguide & Fisketips

FISKEKORT

Kjellbergs motor o fiske, här kan du både köpa fiskekort, flugor och annat som tillhör fisket. De finns i Bräcke, mitt emot ICA.
0693-715 00

Bräcke Sport o Fritid säljer både fiskeutrustning och fiskekort, du når denna affär på tel, 0693-101 17.

Bengt Persson i Stavre, säljer fiskekort. tel 070-5657097.

GUIDNING FÖR FISKE I GIMÅN.

Om du behöver guidning eller lite genomgång av fisket hos oss när du kommer, så kan vi förmedla dessa kontakter, som kan ge dig tips för fisket i både Stavreströmmen och våra andra strömmar.

Hör av dig via mail till oss på adress, info@gimriver.se så kan vi förmedla detta.

INFORMATION

Endast en fluga på tafsen och hullinglöst med en enkelkrok gäller. Tafsstorlek lägst 0.18.
Vi vill inte att du fiskar med spö med lägre klass än klass 5 i Gimån. Fiska med små flugor i strl 14-22 efter Harr och är du ute efter större öring så gå upp en eler två klasser till klass 6 och 7. I början av säsongen kan man fiska med sinktip eller Intermedia lina och streamers typ svart zonkers eller wolly buggers.

Bästa fisket ligger runt midsommar då alla dom stora kläckningarna av danica kommer igång !

Drillning – Ingen lek med fisken. Den skall tas in så fort det går, speciellt viktigt när det är varmt i vattnet.

Roterande fiske – Vi vill att du ”roterar” under ditt fiske i Stavreströmmen, dvs inte står kvar på samma ställe en längre tid än ca 20 minuter. Anledningen är att fler ska få tillgång till olika fiskeställen.

Lite mer tips : Markera spön – Märk upp ditt flugspö med markeringstape. Förslagsvis vid, 30, 40, 50 respektive 60 cm. Då blir det enkelt och skonsamt att mäta fisken.
Peang – Ta med peang för att underlätta snabb och skonsam återutsättning av fisken.

Återutsättning – All fisk skall återutsättas enligt konstens alla regler, fuktig hand, dra den fram och åter så den får syre i sina gälar och låt den simma iväg av egen kraft Ingen fisk får lyftas upp på land! Man sätter sig i vattnet på knä, med fisken i håven, i vattnet. När fisken visas för kompis eller kamera, lyfts den upp korta stunder och sedan ner i håven igen. Skulle den sprattla till, hamnar den i håven eller

O.B.S : släng inte fimpar och snus i vattnet – och inte på gräs eller sten.

Skräp : Inget får slängas i vattnet eller på land – inte ens en linstump eller en cigarettfimp! Allt skall tas med hem ! Stenhårt ! Rökare tar med sig som exempel en plåtburk att lägga sina fimpar i och samma gäller för snusare, TACK!

Övrig service i området

Fiskeshop, Apotek, Bank, Post, Livsmedel, Kiosk, Bensin.