Välkommen till Övre Gimåns FVO.

Nytt inlägg 20190807.

Hej fiskegäst. Fisket i Stavreströmmen och våra andra strömmar öppnar från och med i morgon torsdag den 8 augusti. Nu går det också att boka fiske i alla våra strömmande vatten. Temperaturen i vattnet har sjunkit så mycket att vi beslutade om öppning. Fiskehälsningar, styrelsen genom ordförande Ernst Åslund.

Hej. Här finns schema för vår fisketillsyn för säsongen. Har du frågor eller vill du meddela tillsynspersonerna något så slå en signal till den som har tillsynen den aktuella veckan.

Fiskehälsningar Övre Gimåns FVO.

Arbetsschema fisketillsyn 2019

Styrelsen för Övre Gimåns FVO har beslutat att vi INTE kommer att återbetala några pengar för lösta fiskekort om vi måste stänga fisket pga vattenståndet eller pga vattentemperaturen. Vi kommer att informera om den definitiva nivån och vattentemperaturen för stängning av fisket när vi beslutat om det. En annan förändring är att gränsen mellan den Gula sträckan och den Gröna sträckan flyttats uppströms, och gränsen är nu i höjd med det vindskydd som finns strax ovanför den rivna Långränndammen. Det innebär att området där Långränndammen legat, ingår i den Gröna sträckan. Tänk på detta när du bokar ditt fiske.

 

Välkommen till vårt fina fiske i ett av norra Europas, ja kanske, ett av Världens bästa öringsvatten. Vi kan erbjuda en storslagen natur och ett flug- och spinnfiske efter rejäl öring och mycket fin harr, i Bräcke Kommun som är en del av östra Jämtland. Våra strömmar är mycket efterfrågade fiskevatten i både Sverige, våra grannländer samt i flera andra länder i Europa.

Fiskehälsningar, styrelsen för Övre Gimåns FVO

 

Skaltjärn, som är vårt utplanteringsvatten, öppnade för vinterfisket den 17 december 2017. Efter premiären kostar fiskekortet 100 kr och då får du ta 2 fiskar. Endast ett fiskekort per dag och person.


Sidan för ”Fångstrapporter” har förändrats lite. Här finns bla en ruta om du ska återutsätta fisk. Här får du beräkna vikten med hjälp av längden.
En annan ändring är att du bara kan rapportera en fisk/gång, eftersom vi vill ha mer precisa rapporteringar för respektive område.
Det ska också gå bra att rapportera fångsten via din mobil. När du loggat in till fångstrapporterna så ska du gå in på menyn, uppe till höger. Där hittar du ”skapa ny rapport”. Lycka till🙂 .


Vid vindskyddet, som finns i anslutning till Gimårasten, finns ett vedförråd, med ved som är till för er som är våra fiskande gäster. På vedförrådets dörr så sitter ett kodlås med koden 1944 så att du som vill elda där kan hämta ved🙂. Vi hoppas att du också låser igen vedförrådet när du tagit den ved du behöver. Risken är annars att veden används av andra än av er som fiskar. Tack på förhand.


Nu finns också vedlårar vid varje vindskydd efter Stavreströmmen. Dessa är låsta med kombinationslås som har koden 194. Lås igen vedlåren sedan du tagit den ved du behöver för din eldning.

Bra att veta,

Du som vill boka fiske hos oss kan behöva skapa ett konto i vårt system, för att underlätta din bokning.

När du ska boka fiskekort så är det enklast om du skapar ett konto på ”Skapa konto”, som finns längst upp på sidan. Klicka där och då kommer en sida upp där du fyller i dina uppgifter. Det går bra att boka utan konto också.

Bokningen går till så att du går in i fliken ”Butik”, och där klickar du på det fiskekort du vill boka, tex Gul Sträcka. Därefter klickar du in antalet personer och sedan går du till kalendern och klickar på ditt startdatum. Om du bokar flera dagar i sträck, tex 1-3 juli, så klicka på startdatum (1 juli) och sedan på slutdatum (3 juli), men inte på mellanliggande dagar. När du bokat, och ska betala, så görs det via en betalningslösning som heter ”Stripe”, som kopplas till ditt kreditkort/kontokort. När du bokat så får du en bekräftelse till din e-post, som visar på din bokning. Därefter kan du gå in på din inloggning, på hemsidan, och skriva ut ditt/era fiskekort.

Gemensamma regler för fiske i vår del av Gimån, inklusive Stavreströmmen: Här gäller hullinglöst och endast en fluga som har en enkelkrok på tafsen  . Vi vill inte att du fiskar med tunnare tafs än 0.18. För dig som spinnfiskar, i de områden du får spinnfiska, så gäller samma regler, alltså en enkelkrok som är hullinglös. I Stavreströmmen eftersträvar vi ett ”roterande fiske”, vilket innebär att du inte står på samma plats hela tiden. I alla våra strömmande vatten har vi infört sk, ”Fönsteruttag” av Öring, vilket innebär att du får ta upp Öring som har en storlek mellan ca 40-55 cm (0.7 kg-1.5 kg). Större och mindre öringar ska släppas tillbaka. Harr får du ta upp om de har en längd på mer än 35 cm. Du får ta upp högst en öring och en harr/kort och dygn.

Övre Gimåns Fiskevårdsområde kan erbjuda fiske i både sjöar och strömmande vatten samt tjärnfiske. Stavreströmmen, som är en del av vårt fiskevårdsområde, är mycket bekväm att nå, från E14 mellan Bräcke och Gällö, inom Bräcke kommun. Utefter E14 når du även Revsundssjön. Via väg 323 mellan Bräcke och Kälarne kan du nå flera av våra andra populära strömmar.

Våra Fiskekort

Här kan du få information om våra fiskekort

Mat & Logi

Se mat & logi nära Gimån.

Fiskevatten

Se information om våra fiskevatten.

[fts_instagram instagram_id=gimriver pics_count=6 type=hashtag super_gallery=yes image_size=250px icon_size=65px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes image_stack_animation=no]

Translate »