Övre Gimåns FVO

Välkommen till Övre Gimåns FVO.

Nytt inlägg 20200324. 

Hej fiskegäst. Torsdagen den 21 maj är det dags för premiär för årets fiske i Gimån och Stavreströmmen. Bokningen öppnar söndagen den 29 mars kl 18.00 på hemsidan, www.gimriver.se och du kan använda denna länk, Fiskekort.

Viktig information till dig som ska boka fiske. Vi har höjt priset på den Gula sträckan med 50:- till 400 :-/dygn för ”besökare” och 200 :-/dygn för ortsbor. 

Från föreningens sida så vill vi passa på att vädja till er att använda håv när ni tar in fisk och om ni vill fota fisken så gör gärna det när den är kvar i håven. Då kan vi minska påverkan på fisken så att den lättare klarar av ett fortsatt fiske. Fiskehälsningar, styrelsen för Övre Gimåns FVO, genom ordförande Ernst Åslund.

Styrelsen för Övre Gimåns FVO har beslutat att vi INTE kommer att återbetala några pengar för lösta fiskekort om vi måste stänga fisket pga vattenståndet eller pga vattentemperaturen.

Den vattentemperatur som gäller för stängning av fisket är +19 C två dagar i följd.

Välkommen till vårt fina fiske i ett av norra Europas, ja kanske, ett av Världens bästa öringsvatten. Vi kan erbjuda en storslagen natur och ett flug- och spinnfiske efter rejäl öring och mycket fin harr, i Bräcke Kommun som är en del av östra Jämtland. Våra strömmar är mycket efterfrågade fiskevatten i både Sverige, våra grannländer samt i flera andra länder i Europa.

Fiskehälsningar, styrelsen för Övre Gimåns FVO

 

Skaltjärn, som är vårt utplanteringsvatten, öppnade för vinterfisket den 17 december 2017. Efter premiären kostar fiskekortet 100 kr och då får du ta 2 fiskar. Endast ett fiskekort per dag och person.


Sidan för ”Fångstrapporter” har förändrats lite. Här finns bla en ruta om du ska återutsätta fisk. Här får du beräkna vikten med hjälp av längden.
En annan ändring är att du bara kan rapportera en fisk/gång, eftersom vi vill ha mer precisa rapporteringar för respektive område.
Det ska också gå bra att rapportera fångsten via din mobil. När du loggat in till fångstrapporterna så ska du gå in på menyn, uppe till höger. Där hittar du ”skapa ny rapport”. Lycka till🙂 .


Vid vindskyddet, som finns i anslutning till Gimårasten, finns ett vedförråd, med ved som är till för er som är våra fiskande gäster. På vedförrådets dörr så sitter ett kodlås med koden 1944 så att du som vill elda där kan hämta ved🙂. Vi hoppas att du också låser igen vedförrådet när du tagit den ved du behöver. Risken är annars att veden används av andra än av er som fiskar. Tack på förhand.


Nu finns också vedlårar vid varje vindskydd efter Stavreströmmen. Dessa är låsta med kombinationslås som har koden 194. Lås igen vedlåren sedan du tagit den ved du behöver för din eldning.

Bra att veta,

Du som vill boka fiske hos oss kan behöva skapa ett konto i vårt system, för att underlätta din bokning.

När du ska boka fiskekort så är det enklast om du skapar ett konto på ”Skapa konto”, som finns längst upp på sidan. Klicka där och då kommer en sida upp där du fyller i dina uppgifter. Det går bra att boka utan konto också.

Bokningen går till så att du går in i fliken ”Butik”, och där klickar du på det fiskekort du vill boka, tex Gul Sträcka. Därefter klickar du in antalet personer och sedan går du till kalendern och klickar på ditt startdatum. Om du bokar flera dagar i sträck, tex 1-3 juli, så klicka på startdatum (1 juli) och sedan på slutdatum (3 juli), men inte på mellanliggande dagar. När du bokat, och ska betala, så görs det via en betalningslösning som heter ”Stripe”, som kopplas till ditt kreditkort/kontokort. När du bokat så får du en bekräftelse till din e-post, som visar på din bokning. Därefter kan du gå in på din inloggning, på hemsidan, och skriva ut ditt/era fiskekort.

Gemensamma regler för fiske i vår del av Gimån, inklusive Stavreströmmen: Här gäller hullinglöst och endast en fluga som har en enkelkrok på tafsen  . Vi vill inte att du fiskar med tunnare tafs än 0.18. För dig som spinnfiskar, i de områden du får spinnfiska, så gäller samma regler, alltså en enkelkrok som är hullinglös. I Stavreströmmen eftersträvar vi ett ”roterande fiske”, vilket innebär att du inte står på samma plats hela tiden. I alla våra strömmande vatten har vi infört sk, ”Fönsteruttag” av Öring, vilket innebär att du får ta upp Öring som har en storlek mellan ca 40-55 cm (0.7 kg-1.5 kg). Större och mindre öringar ska släppas tillbaka. Harr får du ta upp om de har en längd på mer än 35 cm. Du får ta upp högst en öring och en harr/kort och dygn.

Övre Gimåns Fiskevårdsområde kan erbjuda fiske i både sjöar och strömmande vatten samt tjärnfiske. Stavreströmmen, som är en del av vårt fiskevårdsområde, är mycket bekväm att nå, från E14 mellan Bräcke och Gällö, inom Bräcke kommun. Utefter E14 når du även Revsundssjön. Via väg 323 mellan Bräcke och Kälarne kan du nå flera av våra andra populära strömmar.

Våra Fiskekort

Här kan du få information om våra fiskekort

Mat & Logi

Se mat & logi nära Gimån.

Fiskevatten

Se information om våra fiskevatten.