2020-07-13 | Vattentemperatur: +14,9 C | Vattennivå: 27 cm

2020-07-09 | Vattentemperatur: +14,6 C | Vattennivå: 29 cm

Välkommen till vårt fina fiske i ett av norra Europas, ja kanske ett av Världens bästa öringsvatten. Vi kan erbjuda en storslagen natur och ett flug- och spinnfiske efter rejäl öring och mycket fin harr, i Bräcke Kommun som är en del av östra Jämtland. Våra strömmar är mycket efterfrågade fiskevatten i både Sverige, våra grannländer samt i flera andra länder i Europa.

Nytt inlägg den 4 juli 2020.

Förutsättningar för kortsläppet i morgon den 5 juli klockan 18.00.

Som tidigare så finns en kö där du blir placerad. Du har ca 20 minuter på dig för din bokning. Vi släpper fiskekort från och med den 16/7 och till och med den 9/8. Vi begränsar antalet fiskekort på både den Gula och den Gröna sträckan till 6 kort/dygn. Detta med anledning av en låg vattennivå. Lycka till!, och skitfiske på dig/er.

Nytt publicerat den 2 juli 2020.

Fisket drar igång igen nu på måndag den 6 juli. Vattentemperaturen har äntligen sjunkit till en nivå som gör att det går att fiska igen. Välkommen!

Kortsläppet för nästa period blir på söndag den 5 juli kl 18.00. Vi återkommer med mer information om detta under dagen. Fiskehälsningar, styrelsen.

Vi kommer inte att återbetala några pengar för lösta fiskekort om vi måste stänga fisket pga vattenståndet eller pga vattentemperaturen. Vi hävdar alltså Force Majoure i dessa fall.

Vattentemperaturen för stängning av fisket är +19 C två dagar i följd.

Aktuellt:

Nytt inlägg den 4 juli 2020.

Förutsättningar för kortsläppet i morgon den 5 juli klockan 18.00.

Som tidigare så finns en kö där du blir placerad. Du har ca 20 minuter på dig för din bokning. Vi släpper fiskekort från och med den 16/7 och till och med den 9/8. Vi begränsar antalet fiskekort på både den Gula och den Gröna sträckan till 6 kort/dygn. Detta med anledning av en låg vattennivå. Lycka till!, och skitfiske på dig/er.

Nytt inlägg den 2 juli 2020.

Fisket öppnar igen nu på måndag den 6 juli i Stavreströmmen och övriga strömmar inom vårt FVO. Vattentemperaturen har ramlat ner på en acceptabel nivå. Igår var det +17 C vid bryggan i Stavreströmmen. Vattennivån är låg men inget som hindrar fisket i nuläget. Vi hoppas på regn framöver.

Information till dig som bokat fiske hos oss. Om du, på grund av Coronapandemin, vill avstå från ditt fiske så vill vi informera om att vi återbetalar för dina bokningar om du inte vill komma. Skicka isåfall ett mail till info@gimriver.se. Fiskehälsningar, styrelsen genom Ernst Åslund, ordförande.

Fisketillsyn.

Här är arbetsschema för fisketillsynen för säsongen. Längst ner iu dokumentet finns mobilnummer till tillsynspersonerna. Ta gärna kontakt med den tillsynsperson som är i tjänst enligt schema.

Arbetsschema fisketillsyn 2020

Vid vindskyddet, som finns i anslutning till Gimårasten, finns ett vedförråd, med ved som är till för er som är våra fiskande gäster. På vedförrådets dörr så sitter ett kodlås med koden 1944 så att du som vill elda där kan hämta ved🙂. Vi hoppas att du också låser igen vedförrådet när du tagit den ved du behöver. Risken är annars att veden används av andra än av er som fiskar. Tack på förhand.


Vedlårarna vid varje vindskydd efter Stavreströmmen är låsta med kombinationslås som har koden 194. Lås igen vedlåren sedan du tagit den ved du behöver för din eldning.

Bra att veta,

Bokningen går till så att du går in i fliken ”Butik”, och där klickar du på det fiskekort du vill boka, tex Gul Sträcka. Därefter klickar du in antalet personer och sedan går du till kalendern och klickar på ditt startdatum. Om du bokar flera dagar i sträck, tex 1-3 juli, så klicka på startdatum (1 juli) och sedan på slutdatum (3 juli), men inte på mellanliggande dagar. När du bokat, och ska betala, så görs det via en betalningslösning som heter ”Stripe”, som kopplas till ditt kreditkort/kontokort. När du bokat så får du en bekräftelse till din e-post, som visar på din bokning. Därefter kan du gå in på din inloggning, på hemsidan, och skriva ut ditt/era fiskekort.

Gemensamma regler för fiske i vår del av Gimån, inklusive Stavreströmmen: Här gäller hullinglöst och endast en fluga som har en enkelkrok på tafsen  . Vi vill inte att du fiskar med tunnare tafs än 0.18. För dig som spinnfiskar, i de områden du får spinnfiska, så gäller samma regler, alltså en enkelkrok som är hullinglös. I Stavreströmmen eftersträvar vi ett ”roterande fiske”, vilket innebär att du inte står på samma plats hela tiden. I alla våra strömmande vatten har vi infört sk, ”Fönsteruttag” av Öring, vilket innebär att du får ta upp Öring som har en storlek mellan ca 40-55 cm (0.7 kg-1.5 kg). Större och mindre öringar ska släppas tillbaka. Harr får du ta upp om de har en längd på mer än 35 cm. Du får ta upp högst en öring och en harr/kort och dygn.

Övre Gimåns Fiskevårdsområde kan erbjuda fiske i både sjöar och strömmande vatten samt tjärnfiske. Stavreströmmen, som är en del av vårt fiskevårdsområde, är mycket bekväm att nå, från E14 mellan Bräcke och Gällö, inom Bräcke kommun. Utefter E14 når du även Revsundssjön. Via väg 323 mellan Bräcke och Kälarne kan du nå flera av våra andra populära strömmar.

Våra Fiskekort

Här kan du få information om våra fiskekort

Mat & Logi

Se mat & logi nära Gimån.

Fiskevatten

Se information om våra fiskevatten.